EJU POKAL V KATAH PORDENONE 2021
ONLINE EVENT

Ni napak trditi, da je epidemija Covid-19 posegla na vsa območja našega življenja. A judoisti smo se znašli in se odločili, da bo evropski pokal v katah kljub situaciji, s katero se soočamo, vseeno izveden. Namesto, da bi ekipe potovale v Pordenone v Italijo, so se organizatorji odločili, da bo letošnji dogodek potekal malo drugače – preko spleta.

Tekmovalci so se morali na tekmovanje prijaviti najkasneje do 18. 3. 2021, sama tekma pa je potekala v soboto, 27. 3. 2021. Tekmovalci so si imeli možnost ocenjevanje sodnikov ter nastope tekmovalcev iz drugih držav ogledati v živo preko YouTube kanala europeanjudo.

Judo klub Sokol s ponosom sporoča, da sta se tekmovanja udeležila tudi dva para iz našega kluba, in sicer Tina Pestotnik in Živa Vilfan, ki sta tekmovali v Nage no kati ter Benjamin Mehić in Darko Krašovec, ki sta se odločila za kato Kodokan Goshin-Jutsu.

Tekmovalki Tina in Živa sta uspešno prestali njuno prvo udeležbo na evropskem pokalu v katah in sta dosegli 15. mesto. Benjamin in Darko, ki sta se že lansko leto udeležila evropskega pokala v katah v Louvain-la-Neuve v Belgiji, pa sta dosegla 12. mesto. Z rezultatom smo v Judo klubu Sokol zadovoljni, prav tako pa nam je všeč, da bodo tekmovalci na podlagi videnega v prihodnje lahko popravili morebitne napake oziroma pomanjkljivosti, ki so jih opazili danes. Naslednja tekma v katah, ki se je bodo naši tekmovalci udeležili v primeru, da bo to omogočeno zaradi epidemioloških razmer, je državno prvenstvo v katah, ki bo predvidoma potekalo v mesecu maju.