NAŠI PROGRAMI:

1. JUDO VRTEC

Judo vrtec, cicibani in mlajši tekmovalci je namenjen otrokom od 5 do 10 let. Otroci na blazinah s pomočjo dveh izkušenih vaditeljev med igro pridobijo izpolnjujejo svoje gibalne sposobnosti, osnove padanja ter navade za delo v skupini. Prek raznovrstnih iger seznanijo z osnovami juda in kasneje z zahtevnejšimi tehnikami. Pri judu za otroke je poudarek na etiki – spoštovanje, preudarnost, redoljubnost.

Judo vrtec poteka v dveh skupinah:

  • Judo za otroke začetnike poteka  2x tedensko
  • judo za otroke nadaljevalna skupina 2x tedensko

 

2. TEKMOVALNI JUDO

Ekipo vrhunskih judoistov gradimo načrtno in skrbno začenši v mlajših kategorijah. Usposobljeni trenerji in bivši vrhunski tekmovalci prinašajo znanje in energijo, ki nam omogočata odlične rezultate. Želimo si, da bi v nas prepoznali zaupanja vrednega partnerja.

V tekmovalni judo za otroke se vključujejo člani od 12 leta starosti dalje, ki želijo nekaj več kot samo rekreacijo ali prosto vadbo. Poleg rednih treningov se udeležujejo tekem in priprav po planu Judo zveze Slovenije.

Imamo tako medalje iz državnih prvenstev, kot iz pokalnih tekem.  Dokazali smo, da zmoremo veliko in se zavedamo, da zmoremo še več. Tako s predanostjo naših judoistov, ki so pripravljeni trenirati vsakodnevno, kot z vrhunskimi izkušnjami naših trenerjev, smo prepričani, da lahko sežemo najvišje.

Judo za tekmovalne skupine poteka za:

  • otroke 10 – 12 let 3x tedensko
  • otroke 12- 14 let 4x tedensko
  • otroke od 14 let naprej 5x tedensko

 

3. REKREATIVNI JUDO

REKREATIVNI JUDO
Judo rekreacija za odrasle je v prvi vrsti namenjena vsem – ne glede na starost,  ki želijo ostali aktivni.  Program vadbe je sestavljen iz vaj za ohranjanje gibljivosti in kondicije, pasovnega judo programa, kot tudi iz različnih drugih borilnih veščih kot so ju jitsu, karate in aikido.

SAMOBORAMBA ZA ŽENSKE

Pod rekreativni judo sodi tudi samoobramba za ženske, kjer se boste lahko naučili preprostih in učinkovitih samoobrambnih tehnik. Bistven del je tudi šola padanja, kjer se ob padcu naučimo zaščititi vitalne dele telesa. Program je namenjen izključno ženskam. Že veliki mojster, ustanovitelj juda Jigoro Kano je ženske poučeval na drugačen način,  tako da je upošteval njihovo vlogo matere in poudarjal splošno dobro počutje in psihofizično kondicijo.

Rekreativni judo poteka v dveh skupinah in sicer:

  • Rekrativni judo 2x tedensko, ponedeljek in sreda 20:00- 21:30, skupino vodi Darko
  • Samoobramba za ženske 2x tedensko, torek in četrtek 8:00 – 21:30 skupino vodi Brane

 

4. INKLUZIVNI JUDO

Inkluzivni judo je judo za športnike z raznolikimi sposobnostmi. V Judo klubu Sokol uspešno izvajamo program že od leta 2010. Danes vključujemo več kot 60 judoistov.  V osrednjeslovenski regiji smo vodilni klub.  Leta 2017 smo pod okriljem Judo zveze Slovenije prvič v zgodovini izvedli  državno prvenstvo inkluzivnega juda in ga poimenovali po še aktivnem velikanu slovenskega juda mojstru juda VIII. DAN Jožetu Škrabi.

Aktivno se udeležujemo razvojnih programov na nacionalnem nivoju v okviru Judo zveze Slovenije, Olimpijskega komiteja Slovenije in Paraolimpijskega komiteja Slovenije. S strokovnimi članki v športni akademski sferi prispevamo k širjenju ideje športa za vse. Ponosni smo, da lahko športnikom z raznolikimi sposobnostmi omogočamo kvalitetne redne tedenske treninge in edinstvene občutke zmage in športnega ponosa ob dosežkih na tekmovanjih doma in v tujini.

Inkluzivni judo poteka v dveh skupinah:

  • Inkluzivni judo za otroke 2x tedensko
  • Inkluzivni judo za odrasle 2x tedensko

Judo ZA Inkluzijo, prispevki v tujih jezikih:

Judo ZA inkluzijo

Inclusion mediante el Judo  (prostovoljec iz Španije – Pablo Barrera Espada)

Judo for inclusion

 Дзюдо клуб Сокол (trener inkluzivne skupine: Vitaly Donskoy)

5. Strokovno vodena vadba za upokojence ali starejše od 65 let

Vadba se izvaja 1x tedensko v borilnici Zelena jama. Urnik vadbe. (Rekreacija 65+).  Program vadbe je sofinanciran s strani MOL.