Kdo smo Judo Klub Sokol Ljubljana?

Športno društvo Judo klub Sokol deluje na območju Zelene jame že več kot 30 let. Imamo več kot različnih 150 članov, od predšolskih otrok, rekreativnih in tekmovalnih skupin, kot tudi skupin s posebnimi potrebami in skupinami za starejše oz. upokojence.

Poleg vrhunskega in tekmovalnega juda, je naše vodilo, da omogočamo judo rekreacijo vsem generacijam, ter športnikom z raznolikimi sposobnostmi in socialno šibkejšim članom.

Naše aktivnosti lahko spremljate na FacebookuInstagramu in naši spletni strani. Aktivnosti prav tako redno objavljamo v lokalnem tiskanem mesečniku Zeleni glas.

Kot športno društvo smo neprofitna organizacija in imamo status društva, ki deluje v javno dobro. S strani sponzorjev, donatorjev, MOL ter športnih zvez smo delno sofinancirani.

Poslanstvo kluba je, da omogočimo okoliškim prebivalcem sproščeno, varno in cenovno ugodno telesno vadbo. To dosegamo prek etike in načel juda, ki utemeljujejo posameznikov razvoj samozavesti, zdravja in odgovornega družbenega življenja.

Vizija kluba je zadovoljstvo članov, posebna skrb za vrhunske tekmovalce, pestrost programov, tesno sodelovanje z okoliškimi inštitucijami in podjetji ter povezanost s podobnimi športnimi društvi tako v Ljubljani, kot širše.

Naš slogan je: »Sokoli letimo najvišje!«

NAŠI PROGRAMI:

  • JUDO VRTEC
  • TEKMOVALNI JUDO
  • REKREATIVNI JUDO
  • INKLUZIVNI JUDO (judo za ljudi s posebnimi potrebami)
  • ADAPTIVE JUDO
  • JOGA
  • SAMOOBRAMBA ZA ŽENSKE
  • KATA TRENINGI

Več o naših programih si lahko preberete pod zavihkom programi.

Judo je borilna veščina, ki temelji na gibanju, ravnotežju, hitri reakciji ter uporabi nasprotnikove sile in teže. Poleg tega je judo tudi šport, ki se ga lahko ukvarja prav vsak posameznik, ne glede na starost in spol. V Sloveniji je število judo klubov mnogo, en med njimi je tudi Judo klub Sokol.

Judo klub Sokol je klub, ki ima dolgo tradicijo, saj je bil ustanovljen že leta 1994. Klub se nahaja v Ljubljani, v Zeleni jami.  Glavni cilj kluba je razvijanje borilnih veščin pri otrocih in mladostnikih ter skrb za njihovo telesno in duševno zdravje. V klubu se vadi judo tako rekreativno kot tudi tekmovalno.

Klub je odprt za vse otroke, mladostnike in odrasle, ki bi se želeli ukvarjati s judom. V klubu so prisotni strokovno usposobljeni trenerji, ki poučujejo v skladu s sodobnimi metodami in načeli pedagogike. Poleg treningov pa klub organizira tudi različne športne in družabne aktivnosti, ki povezujejo člane in krepijo klubsko pripadnost.

Vključevanje v judo klub Sokol ima številne prednosti. Poleg tega, da se posameznik nauči borilne veščine, se hkrati tudi krepi njegovo telo, saj je judo intenziven šport, ki zahteva veliko gibanja in moči. Prav tako se pri judu razvija hitrost, ravnotežje, koordinacija in samodisciplina. Pomembna prednost pa je tudi ta, da se pri judu ne tekmuje zgolj proti nasprotniku, temveč tudi proti sebi. To pomeni, da se posameznik osredotoča na lastne dosežke in napredek, kar pozitivno vpliva na njegovo samopodobo.

Če se torej želite ukvarjati s športom, ki je obenem tudi borilna veščina, ter pridobiti nove izkušnje, spoznati nove prijatelje in okrepiti svoje telo, potem je Judo klub Sokol prava izbira za vas. Vabljeni k vpisu!