Projekt »Vključeni v življenje« za enake možnosti in šport za vse

Veseli smo, da smo se tudi mi pridružili projektu in širimo idejo o inkluziji. 

Z današnjo otvoritvijo (9.3.2020) dobrodelne prodaje risb otrok zaposlenih v Mercatorju se je pričel projekt ozaveščanja o inkluziji v športu, ki so ga partnerji projekta – Judo zveza Slovenije (JZS), Olimpijski komite Slovenije (OKS) in Mercator – poimenovali »Vključeni v življenje«. V okviru projekta, ki poteka v letošnjem olimpijskem letu, zbirajo sredstva za podporo Judo zvezi Slovenije pri izvajanju prilagojenih športnih programov ter ozaveščajo javnost o pomenu vključevanja oseb z intelektualno ali telesno oviranostjo in s težavami v duševnem zdravju v šport in družbo. Vse to v duhu grajenja družbe sožitja, medsebojnega sprejemanja in enakih možnosti za vse.

Dobrodelno prodajo 791 risb so z lastnim nakupom otvorili predsedniki vseh treh partnerjev, sicer pa je k dobrodelnemu nakupu vabljena širša javnost.

Dobrodelna galerija

V galeriji vam predstavljamo risbe, ki so nastale izpod ustvarjalnih rok in iz odprtega srca otrok zaposlenih v Mercatorju. Ti so ob decembrskem obdarovanju dobremu možu pripravili likovne izdelke na temo povezovanja. Prav vsakemu izmed njih lahko vdihnete novo, posebno moč.

Z nakupom risb lahko podprete prizadevanja Mercatorja, Olimpijskega komiteja Slovenije in Judo zveze Slovenije za vključevanje oseb z različnimi zmožnostmi v prilagojene športne programe juda.

Izberite risbo, ki vam prinese toplino in navdih, in z dobrodelnim nakupom prispevajte sredstva za Judo zvezo Slovenije in njenih sedem inkluzivnih judo klubov.

Izberite risbo in jih vključite v življenje!

Dobrodelnost nam izkažite v tej povezavi VKLJUČENI V ŽIVLJENJE.

 

V aktualnem olimpijskem letu so trije partnerji – Judo zveza Slovenije (JZS), Olimpijski komite Slovenije (OKS) in Mercator – združili moči v projektu »Vključeni v življenje«. Projekt ozaveščanja o inkluziji v športu, v okviru katerega partnerji zbirajo sredstva za podporo Judo zvezi Slovenije pri izvajanju prilagojenih športnih programov (preko dobrodelne prodaje risb otrok) ter ozaveščajo javnost o pomenu vključevanja oseb z intelektualno ali telesno oviranostjo in s težavami v duševnem zdravju v šport in družbo. Vse to v duhu grajenja družbe sožitja, medsebojnega sprejemanja in enakih možnosti za vse.
Inkluzivni judo klubi v podporo projekta »Vključeni v življenje« v marcu in aprilu 2021 izvajamo odprti trening, na katerega vabimo predstavnike medijev. S tem namenom vas vabimo na odprti trening inkluzivnega judo kluba Sokol Ljubljana, ki bo v Ljubljani v sredo, 17. marca ob 14. in 16. uri na naslovu Pokopališka 35, Ljubljana.

Na dogodku bomo z vami:
– Predstavniki JK Sokol Ljubljana: Darko Kraševec – predsednik JK Sokol, Tina Pestotnik – trenerka, Gaston Descamps – trener, Toni Perič – član inkluzivne skupine
– Predstavniki JZS: Viktorija Pečnikar Oblak, Inkluzivni judo JZS
– Predstavniki OKS: Luka Božič, kajakaš (olimpijec)

V prvem delu dogodka vam bomo predstavili inkluzivni program našega judo kluba, pomen prilagojenega programa za športnike ter izzive, s katerimi se srečujemo pri izvajanju tega programa.

V drugem delu bo sledil neposredni ogled treninga udeležencev našega inkluzivnega programa, pod vodstvom trenerjev Tine in Gastona.

Veseli bomo vašega obiska in poročanja o temi inkluzije v športu ter s tem vašega prispevka k osveščanju širše javnosti o enakih možnostih za vse.
Dogodek bo potekal ob upoštevanju zaščitnih ukrepov za preprečevanje okužb z novim koronavirusom, zato vas tudi prosimo, da vnaprej potrdite svojo udeležbo. Hkrati vas že na tem mestu spodbujamo, da med dogodkom upoštevate veljavne zaščitne ukrepe (nošenje obrazne maske, razdalja, razkuževanje rok).

Vabljeni!