Prva evropska medalja za Judo klub Sokol

EVROPSKO PRVENSTVO V KATAH – VARŠAVA 2021

V soboto, 3  7. 2021, je Judo klub Sokol prvič v zgodovini kluba sodeloval na Evropskem prvenstvu. Člana Darko Krašovec in Benjamin Mehić sta se namreč udeležila Evropskega prvenstva v katah, ki je potekalo v Varšavi.

V četrtek, 1. 7. 2021, sta se tekmovalca zgodaj zjutraj odpravila v Benetke, od koder sta poletela proti Poljski. Sledila je namestitev v hotelu. Zaradi strogih epidemioloških ukrepov pri sami organizaciji tekmovanja sta se bila naša člana primorana večkrat testirati na koronavirus. Prav tako je bil v hotelu v Varšavi zagotovljen mehurček, tako, da je bila možnost za okužbo minimalna.

V petek, 2. 7. 2021, sta imela Darko in Benjamin čas še za zadnje popravke, saj je bil tekmovalcem omogočen dostop do telovadnice s tatamijem.

V soboto, 3. 7. 2021, pa je prišel čas tekme. Naša člana sta tekmovala v Kodokan Goshin-Jutsu kati. Prikazala sta odličen nastop, s katerim sta osvojila dobrih 460 točk. Poleg tega sta se s prikazano kato uvrstila v finale.

V nedeljo, 4. 7. 2021, je potekalo finale prvenstva. Darko in Benjamin sta prikazano kato v soboto le še nadgradila, saj sta osvojila dobrih 470 točk. S tem rezultatom sta se tudi povzpela na drugo stopničko, saj sta osvojila srebrno medaljo!

Poleg Darka in Benjamina sta se Evropskega prvenstva udeležila še dva para iz Slovenije, in sicer Nuša Perovnik in Urška Bernard iz Judo kluba Acron Slovenj Gradec (Nage no kata) ter Aljaž Gostenčnik in Luka Plaznik iz Judo kluba Ravne na Koroškem (Katame no kata).

Tekmovalce je spremljal tudi EJU in IJF sodnik Igor Albreht iz Judo kluba Izola, ki je bil našim tekmovalcem ves čas v pomoč in podporo, prav tako pa je sodil Nage no kato, Katame no kato in, Kime no kato.

Čestitke in le tako naprej!