EJU pokal v katah

EJU pokal v katah – Belgija 2020

Zadnjo februarsko soboto ob 5. uri zjutraj sva se z Darkom Krašovcem odpravila na najino prvo evropsko prvenstvo v katah v Belgijo.
Letošnjo sezono v judo katah so pod okriljem Evropske judo unije (EJU) otvorili prvega marca s prvim tekmovanjem evropskega pokala v Louvain-la-Neuve. Tekmovanja smo se udeležili pari iz 18 držav, med njimi tudi iz ZDA in Kanade. Z Darkom sva zastopala Slovenijo in tekmovala v Kodokan Goshin Jutsu kati, s katero sva se začela ukvarjati že na začetku sezone 2018/2019.Poleg tekmovanja je bil organiziran tudi seminar za sodnike,ki je potekal konec februarja.
Udeležil se ga je slovenski judo trener in sodnik Igor Albreht. Tekmovanje v Belgiji je bilo sicer prvo v vrsti tekmovanj za pokal EJU v katah. Sledi še tekmovanje v Lambesartu (Francija). Letos bo Poljska gostila evropsko in svetovno prvenstvo v Varšavi in Krakovu. Dogodki v zvezi s katami neprestano rastejo in se razvijajo. Tako ne smemo pozabiti na judo festival v Poreču (Hrvaška), ki bo gostil vsakoletni Kodokan Kata seminar ter na številne druge seminarje in tekmovanja po Evropi. Sama tekma je bila zame odlično doživetje. Z Darkom sva lahko videla najboljše pare v Evropi, ki se z judo katami ukvarjajo že vrsto let. Njihove demonstracije nama bodo v veliko pomoč pri nadaljnjem učenju. V noči iz nedelje na ponedeljek sva se polna dobrih vtisov in lepih
spominov vrnila v Slovenijo.
Benjamin Mehić

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor