Darko in Benjamin na EP v judo katah, Belgija

      

V soboto, 29.2.2020, ob 5. uri zjutraj sva se Darko Krašovec in Benjamin Mehić odpravila na najino prvo evropsko prvenstvo v katah v Belgijo. Letošnjo sezono v judo katah so pod okriljem Evropske judo unije (EJU) otvorili v nedeljo, 1. 3. 2020, s prvim tekmovanjem evropskega pokala v Louvain-la-Neuve. Tekmovanja smo se udeležili pari iz 18 držav, med njimi tudi iz ZDA in Kanade. Z Darkom sva zastopala Slovenijo in tekmovala v Kodokan Goshin Jutsu kati, s katero sva se začela ukvarjati že na začetku sezone 2018/2019.
Poleg tekmovanja je bil organiziran tudi seminar za sodnike, ki je potekal 28. in 29. februarja 2020. Udeležil se ga je slovenski judo trener in sodnik Igor Albreht.
Tekmovanje v Belgiji je bilo sicer prvo v vrsti tekmovanj za EJU pokal v katah. Sledi še tekmovanje v Lambesartu (Francija). Kasneje letos bo Poljska gostila evropsko in svetovno prvenstvo v Varšavi in Krakovu. Dogodki v zvezi s katami neprestano rastejo in se razvijajo. Tako ne smemo pozabiti na judo festival v Poreču (Hrvaška), ki bo gostil vsakoletni Kodokan Kata seminar, ter na številne druge seminarje in tekmovanja po Evropi.
Sama tekma je bila zame odlično doživetje. Z Darkom sva lahko videla najboljše pare v Evropi, ki se z judo katami ukvarjajo že vrsto let. Njihove demonstracije nama bodo v veliko pomoč pri nadaljnjem učenju. V noči iz nedelje na ponedeljek sva se polna dobrih vtisov in lepih spominov vrnila v Slovenijo.

Benjamin Mehić