Novice

Obisk predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja na treningu inkluzivnega juda

Včeraj nas je na treningu inkluzivnega juda obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Dogodek je bil izjemno doživetje za vse judoiste inkluzivnega juda. Pridružili so se nam predstavniki športnih organizacij, sponzorji in donatorji, strokovnjaki na področju inkluzije in prostovoljci. Predsednik Pahor je razumel naše sporočilo o povezovanju različnih akterjev družbe, v dobro posameznika. Skupaj gradimo mostove, ki našim judoistom vračajo dostojanstvo in jim omogočamo enakovredno vključevanje v družbo. V zahvalo je predsednik Pahor prejel ročno izpisano pismo, ki mu ga je izročila naša nadarjena judoistka Rebeka Avšič.
Na treningu so se nam pridružili prijatelji iz Somborja, ki so v imenu Judo zveze Srbije predsedniku Pahorju podelili plaketo v zahvalo za pomoč, ki jo Slovenska judo zveza nudi pri gradnji inkluzivnega juda v Srbiji.
Po dogodku sta predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič in izvršna sekretarka Specialne olimpiade Slovenije Urška Kustura podpisala pomemben Dogovor o partnerskem sodelovanju, ki je prvi v nizu povezovanja športnih organizacij za skupno dobro naših športnikov.

V posebno čast in veselje nam je bilo, da je sta bila z nami naš nestor slovenskega juda, mojster juda 8. dan gospod Jože Škraba in žena Slavi.

Dogodek sta povezovali Eva Pušnik in Viktorija Pečnikar Oblak. V imenu Judo zveze Slovenije sta organizacijo izpeljala Klub Sankaku Ljubljana in Judo klub Sokol Ljubljana.

Sponzorji dogodka so bili: Austria Trend Hotel – Emir Haskić, Sberbank – Leon Šikovec, BMA Partnerji – Andreja Paraper, Energomed Kozmetični salon – Barbara Pestotnik, BTC – Miha Zupanc, Kmetija Avšič -Manuela Avšič, Lars & Sven – Primož Novak, Ortosana – Katjuša Ciuha, LobadarArt – Miloš Jovandič.

Iskrena hvala vsem trenerjem, prostovoljcem in staršem ter judoistom iz Judo kluba Bačka iz Somborja, Judo kluba Koper, Judo kluba Jesenice, Judo kluba Z’dežele Sankaku Celje, Judo kluba Murska Sobota, Judo kluba Sokol Ljubljana in Kluba Sankaku Ljubljana.

Za udeležbo in podporo se zahvaljujemo predsedniku JZS Darku Mušiču, podpredsedniku Zveze za Šport Invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite Gregorju Gračnerju, generalnemu sekretarju Olimpijskega komiteja Slovenije Blažu Perku, izvršni sekretarki Specialne olimpiade Slovenije Urški Kustura, predsednica Komisije za dzudo za osobe sa invaliditetom Sajoneli Krga, predsedniku Komisije za množičnost pri JZS Mojmirju Kovaču, predstavniku srbske ambasade Marku Mijatoviću, predsedniku sekcije za inkluzivni dzudo Džudo kluba ,,Bačka,, iz Sombora Svetislavu Iliću, dr. Lei Šuc, dr. Tjaša Filipčič in dr. Boru Štrumblju ter trenerjema vrhunskih judoistov Mirku Šindiču in Alojzu Črnigoju.

Iskrena hvala za vodstvo, spodbude, strokovno delo in usmeritve kolegom Dariju Šomnu, Tomu Dadiču in Robertu Pečnikarju.

Vikorija Pečnikar Oblak