Novice

Aktivnosti Judo kluba Sokol Ljubljana v januarju 2019: Naj judoistka – Nika Centa

V leto 2019 smo vstopili pripravljeni na nove izzive. Trenerji smo se udeležili seminarja v Ljubljani. Članica Tina Pestotnik se je preizkusila med najboljšimi na pripravah v Italiji.

Tina Pestotnik, januar 2019, Italija

Aktivni smo bili tudi na področju upravljanja kluba in izvolili novo članico upravnega odbora Barbaro Pestotnik ter skladno z novitetami podali predlog za nov statut društva. Udeležili smo se prvega praznovanja japonskega novega leta imenovanega Kagami Biraki v Šiški. Izvedli smo še en skupinski zdravstveni pregled športnikov na IMŠ. Konec meseca pa smo se udeležili prireditve judoist leta, kjer je nagrado v inkluzivnem judu prejel Ekrem Felić iz JK Koper za pogum ob poškodbi v Ravenni 2018 ter za uspešno vrnitev na tatami.

V okviru inkluzivnega juda smo 19.1.2019 na pobudo aktivnih staršev Igorja Goloba in Jane Jerkovič gostili ekipo iz Jesenic in izvedli skupni trening v Gendai centru.

Tekmovalni del smo začeli z udeležbo na 21. mednarodnem Pokalu KBV Lendava s starejšimi dečki in deklicami in dosegli dobre uvrstitve: Nika Centa – 2. mesto, Alina Bijedič – 3. mesto, Maks Kosta Petrovič – 3. mesto in Filip Kopač – 5. mesto. Na prijateljskem tekmovanju v Mirni smo se družili s prijatelji in osvojili medalje za pogum in udeležbo.

Na državnem prvenstvu za starejše deklice in dečke 26.1.2019 v Mariboru je naša članica Nika Centa osvojila odlično 3. mesto, zato smo jo izbrali za naj judoistko meseca januarja 2019 v našem klubu.

Niki Centa čestitamo za bronasto medaljo, trenerju Martinu Pečnikarju in pomočnici Tini Pestotnik pa za srčno vodenje skupine U14!